Programma

Plekberaad

Doe je mee in het beraad voor de toekomst? In de landelijke-lokale beweging met lokale vertegenwoordiging en inbedding voor de toekomst? Het samen beraden voor de mooist mogelijke toekomst is een landelijke beweging door het Ministerie van de Toekomst, The Turn Club en het Lab Toekomstige Generaties. In samenwerking bouwen we aan een beweging waarin we ons verbinden met toekomstige generaties. De beweging in beraden en andere vormen van interventies ontwikkelen zich samen verder, in en ook na 2023. Samen met bestaande plekken en nieuwe aangeslotenen/ betrokkenen. Het project Week Toekomstige Generaties tot nu toe: in ten minste 26 steden, dorpen en gemeenten in Nederland in 2022. In deze beraden wordt de belangen en het welzijn van toekomstige generaties voorop gezet in onze beslissingen voor morgen en vandaag.

Wat gebeurt er in de mooist mogelijke toekomst? Tijdens de werksessies doe je mee in het Plekberaad voor de Toekomst. Door deze werkvormd voor democratische vernieuwing samen te boefenen, includeren we de stem van de toekomst bij onze acties en besluiten. Tevens ontwikellen we vanaf onderop, door de mensen geleid, nieuwe manieren om elkaar te ontmoeten en de ideologie onder de cultuur van de bouwsector te beinvloeden voor de mooist mogelijke toekomst. We doen dit samen door middel van het Plekberaad voor de Toekomst te beofenen. Door ons in te leven in de mooist mogelijke toekomst en door tevens een wensbeeld en actie(plan) te formuleren / hervormen. Deze werksessie nodigt uit tot invulling van de mooist mogelijke toekomst van een plek, inclusief de stem van onszelf als goede voorouders voor de generaties na ons.

Met Thijs van de Loo, ritueel vormgever van betekenisvolle ruimten. Opzoek naar waarachtigheid in individuele of gemeenschappelijke ervaring, zoekt hij naar manieren om experimentele plekken of situaties waar ruimte is voor niet-weten en experiment toegankelijk te maken. Thijs is betrokken bij het ontwikkelen van een plekberaad in Amersfoort.

Voor: ontwerpers, professionals, creatieve organisatoren en (dynamische) projectmanagers in de bouwsector die de toekomst een stem willen geven. Mensen die de belangen van toekomstige generaties mee willen nemen en goede voorouders willen worden. Voor mensen die een droom hebben voor de generaties na ons en die een geschikte werkvorm nodig hebben / willen ontdekken, gewoon bij jouw in de buurt. Voor mensen die geloven in de kracht van onderop en mee willen organiseren in lokale netwerken. Mensen die samen aan de slag willen om de mooist mogelijke toekomst leiding te geven.

Interessante links: Lab Toekomstige Generaties ,Guide in Future Thinking, The TurnClub, Organiseer het Plekberaad, Week voor Toekomstige Generaties

Programmaoverzicht