Programma

Laat de formele agenda’s los, praat met elkaar, leer en laat je inspireren.

De Nationale Dialoog Bouwcultuur is geen conventionele conferentie. We zoeken antwoord op de vraag HOE we ervoor kunnen zorgen dat iedere ingreep in de fysieke leefomgeving bijdraagt aan verbetering van de ruimtelijke kwaliteit.

De dialoog

We weten allemaal dat we op een uiterst bepalend punt in de geschiedenis staan. Dat er geen opgave is die we alleen aankunnen maar dat we elkaar heel hard nodig hebben. Dat het combineren van opgaven de benodigde hefboom voor vooruitgang is en verbeeldingskracht het verbindende element, de olie in de machine.

Deels bevinden we ons op ongebaande paden, maar gelukkig zijn er ook voorbeelden in overvloed en onbekende maar bewezen succesfactoren. Gaandeweg krijgen we nieuwe inzichten, passen we ons aan, maken we nieuwe keuzes en organiseren we ons steeds beter. De dialoog tussen professionals, burgers, ontwerpers, wetenschappers, ondernemers, ambtenaren, jongeren en overheid in dit traject is essentieel en staat deze dag daarom centraal.

Floor Margarita Cornelisse

Dagvoorzitter

Floor Margarita Cornelisse is de dagvoorzitter: “Als dagvoorzitter dien ik de gebieden cultuur, inclusiviteit, duurzaamheid, stedelijke ontwikkeling en architectuur. Het begrijpelijk maken van complexe vraagstukken voor een breed publiek op (inter)nationale conferenties is een van mijn skills.”

Floor heeft ervaring in technisch voorzitterschap, debat en socratische gesprekstechniek en modereerde eerder voor o.a. de Rijksoverheid, gemeente (Rotterdams Raadscafé deliberatieve democratie), profitsector (Roche), vakbond (NVJ) en de non-profit sector (Amateur Cities).

Programmaopzet

De dag biedt een rijk cultureel programma, plenaire bijeenkomsten en zo’n 20 werksessies die op dit moment door het samenwerkingsverband van het (IM)pactnetwerk, met maatschappelijke partner partijen en samen met de overheid worden ontwikkeld. Komende tijd zal het programma steeds verder worden ingevuld en hier worden aangekondigd.

Dagindeling

08.30-09.30 Inloop
09.40-10.00 Welkom en opening Nationale Dialoog Bouwcultuur 2023
10.00-11.45 Werksessies
11.45-12.45 Lunch
12.45-13.30 Keynote Eva Rovers
13.30-15.15 Werksessies
15.15-16.00 Samenvatting en reflectie
16.00-16.30 Cultureel programma
16.30-17.30 Borrel
17.30 Einde Nationale Dialoog Bouwcultuur 2023

Keynote spreker – Eva Rovers

Tijd: 12:45 uur - 13:30 uurLocatie: Theaterzaal Van HornekazerneSpreker: Eva Rovers, Schrijver

Eva Rovers is schrijver en mede-oprichter van Bureau Burgerberaad. In haar meest recente boek Nu is het aan ons. Oproep…

Lees meer